Data: 6 października 2023 r. – PIĄTEK
Godzina: 11:00 – 15:00
Lokalizacja: Stara Biblioteka, ul. Parkowa 1-3, 51-616 Wrocław
Chcesz poszerzyć wiedzę na temat branży rolno-spożywczej m.in. pod kątem zarządzania lokalnym i regionalnym produktem, dowiedzieć się więcej o tym, jak z sukcesem prowadzić własną działalność gospodarczą dotyczącą produktu lokalnego?
Zapraszamy na bezpłatne spotkanie edukacyjne dla osób do 35 r.ż. mieszkających na obszarach wiejskich województwa dolnośląskiego, gdzie spotkasz ekspertów, którzy podzielą się swoją historią i doświadczeniami.
Podczas wydarzenia, prelekcje poprowadzą: Arletta Ziemian z Browaru Stu Mostów, Bartosz Jurga z Kiszonych Specjałów, a także Paweł Dudała z Piekarni Plon. Zaproszeni goście przedstawią swoje doświadczenia dotyczące prowadzenia biznesu w branży produktów regionalnych, w produkcji, sprzedaży i marketingu produktów spożywczych. Dodatkowo będzie można posłuchać dyskusji związanej z prowadzeniem własnego biznesu z branży slow food, a także dopytać się o interesujące zagadnienia podczas sesji Q&A.
Chcemy podnieść świadomość w zakresie zrównoważonego żywienia oraz pogłębiania wiedzy na temat szerokiego wachlarza produktów regionalnych, wytwarzanych na terenie Dolnego Śląska, wymienić się wiedzą i doświadczeniami pomiędzy twórcami produktów lokalnych, a uczestnikami spotkania.
Jeśli myślisz o założeniu własnej działalności gospodarczej albo rozszerzeniu istniejących w kierunku rozwoju produktu lokalnego, nie może ciebie zabraknąć. Obowiązują zapisy poprzez poniższy formularz. Liczba miejsc ograniczona. Nie czekaj, rejestruj się!
Formularz: https://forms.gle/PZ1cuouCcy1RcMVL7
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020