Jesteś tutaj

Przebudowa przedszkolnego placu zabaw w Żórawinie

W sierpniu bieżącego roku rozpoczęła się przebudowa placu zabaw przy przedszkolu w Żórawinie. W ramach tej inwestycji wykonana zostanie nowa bezpieczna nawierzchnia oraz zagospodarowanie terenu wokół placu a istniejące urządzenia będą podlegać konserwacji.

W pierwszej kolejności usunięto stary piasek oraz humus. Następnie wykonana została warstwa odsączająca z piasku oraz podbudowa z kamienia. Na tak przygotowanym podłożu wykonana zostanie nawierzchnia bezpieczna, przepuszczalna dla wody, odporna na działanie niekorzystnych czynników atmosferycznych. Nawierzchnia bezpieczna znajdzie się pod wszystkimi urządzeniami oraz na terenie przeznaczonym do gier i zabaw. Wokół placu zabaw ułożona zostanie nawierzchnia z trawy „w rolkach”, a przy wejściu na plac przygotowano miejsce na piaskownice.

Obecnie oczekujemy na rozpoczęcie prac przez specjalistyczną firmę wykonującą nawierzchnie bezpieczne.

Dziękujemy za pomoc i współpracę przy realizacji tej inwestycji Pani Dyrektor oraz Radzie Rodziców Przedszkola Publicznego w Żórawinie.

Poniżej zdjęcia z realizacji inwestycji.

Informacje przygotował: Tomasz Gracz